19.03.15

Фото-рецепт: Варіація на тосканський томатный суп Pappa al pomodoro

Подібний рецепт знайшла в одному із випусків шоу Джеймі Олівера, коли він готував вдома для своїх учнів. Рецепт запам'ятався і згодом я втілила його у життя у своїй варіації.  

Інгредієнти:
4 шт. свіжих  томатів,
5 шт. консервованих помідорів,
100 грам зелені,
300 грам томатного соку, або води розведеної з томатною пастою,
3 зубчика часнику,
Засушений або черствий хліб, або хліб у вигляді сухарів. 


Давимо ножем і мілко шинкуємо 3 зубчика часнику, жаримо на соняшниковій або оливковій олії.
В оригінальному рецепті був базилік, але в мене в морозильній камері був лиш морожений шпинат та кріп з шматочками болгарського перцю.
Тож все, що у вас є зелене смажимо разом з підсмаженим часником.









Обдаємо кип'ятком помідори та знімаємо з них шкірку. Ріжемо на шматочки та додаємо на пательню. 



Чистимо консервовані томати, ріжемо  на такі ж шматочки і також додаємо на пательню.  




Додаємо томатний сік та кришимо заздалегідь висушені шматочки хлібу. 
Ми їх засушили після святкування Дня народження. Якщо порізати і дати висохнути хлібу, то він не буде братися пліснявою.



Доводимо суп до потрібного вам консистенції та смаку. Водою розбавляємо кашу із помідорів та хлібу до вигляду супу. Якщо на смак він не буде сильно томатним, можна додати трохи томатної пасти. Окрім солі та лаврового листа можна додати ще перець, паприку, орегано і розмарин, оливки чи маслини, свіжу зелень на вибір. 
Суп готовий, коли все трохи перекипить і хліб розм'якне. 
Bon appetite!




Немає коментарів:

Дописати коментар