02.10.15

Монгольські піщанки у фотках




Дорослі закохані піщанки
Піщанки дуже привітні і миролюбні створіння. Живуть вони завжди з компанією, бо на самоті їм сумно. Зазвичай утворюють велику родину в декілька поколінь.

Якщо спостерігати за їх поведінкою здається, що вони люблять один одного як люди, бо піклуються і сваряться як справжня сімейна пара.

Праворуч фотокартка батьків світлої Лілу і темного Джея. Вони разом пів року. 
Лілу дужа активна і ціленаправлена, як справжня особа жіночої статті вона цілий день скребеться, викидає підстилку, гризе клітку і звісно доглядає за своїм виводком. 
Батько у малих дуже спокійний, розмірений, чорний, мужній і товстий. Вони на пару їдять однаково, але через те, що батько мало рухається і любить поспати, навіть коли малеча надокучає, він товстішає на очах.

В цих батьків вже велика родина. Вперше в Лілу народилося 6 малих - половина чорні (Black), друга частина - русого кольору  (Agouti).  При чому, хлопчиками народились лише два чорних малих.
Піщанкам необхідна свіжа вода кожен день, для цього є спеціальні поїлки з залізною трубкою і шариком, що тримає воду всередині. 
Піщанки люблять бігати в колесі, якщо їх до цього привчити.
Також вони створенні щоб гризти - від цього їх відучити не вийде. 
Піщанки дуже допитливі створіння, вони часто виринають в відкриті дверцята клітки і чекають на ласощі.



Раз у місяць їм точно треба міняти підстилку. Приходиться перекладати їх до іншої клітки. Паніка трапляється у всієї родини. 

Цій піщанці майже 2 місяці, вона вже вважається підлітком. І її можна спокійно віддавати в іншу родину.
Такі тваринки соціальні, активні та цікаві та доглядати за ними також праця як тримати у себе кішку чи собаку. Попри зернової суміші вони потребують свіжих овочів та фруктів кожного дня, заміну води, нові іграшки та хованки.
Час від часу їм потрібно ставити у клітку пісок для того, щоб вони почистили хутро, якщо пісок вітамінізований (такий як до папуг), то вони можуть його їсти. Найдешевша крейда для гризунів теж потрібна для їх здоров'я. До того ж, якщо у Вас буде клітка, замість закритого вольєру, треба буде замітати підлогу від розкиданого сміття. Вони люблять коли в клітці є сіно, збиті опилки (пілети), а також білі серветки і вата. З усього цього вони роблять собі нори. Також вони потребують матеріалу для обточування зубів, найкраще для цього підійде гілля плодових дерев. Люблять мати в наявності також і свіжу траву та листя.
Маю надію, що ця міні стаття Вам сподобалась. Якщо виникли запитання - пишіть в коментарі.
З повагою, Zu Soloma



Немає коментарів:

Дописати коментар